gtag('config', 'G-BRJC9LGHSL');

Hypotéka pro majitele a spolumajitele s.r.o.

 

 

Dobrý den,

Dnes se budeme věnovat specifickému tématu: jak získat hypotéku jako majitel nebo spolumajitel s.r.o., když si nevyplácíte dostatečný měsíční příjem. Jmenuji se Marian Drgo a jsem hypoteční specialista s více než 10 lety zkušeností. Na toto téma jsem už napsal několik článků, ale nyní bych rád vše shrnul a aktualizoval. Pro více informací se můžete podívat na můj video návod na YouTube.

Obsah:

 

  1. Hypotéka na rodné číslo pro majitele a spolumajitele s.r.o.
  2. Zaměstnání rodinných příslušníků pro získání hypotéky
  3. Kombinace více zdrojů příjmů
  4. Časté otázky klientů

1. Hypotéka na rodné číslo pro majitele a spolumajitele s.r.o.

 

Pokud jste majitel nebo spolumajitel s.r.o. a chcete získat hypotéku na rodné číslo, ať už na nákup nebo rekonstrukci nemovitosti, čelíte několika specifickým výzvám. Většina podnikatelů si nevyplácí vysoký měsíční příjem z důvodu minimalizace odvodů a daní. To může být problém při dokazování bonity.

 

Proč je to problém?

 

Banky potřebují vidět stabilní a dostatečný příjem, aby vám mohly poskytnout hypotéku. Pokud si nevyplácíte mzdu nebo jen minimální mzdu, banka nemusí vaši bonitu uznat. To je častý problém u podnikatelů, kteří si záměrně nevyplácejí vysoké mzdy, aby minimalizovali náklady na odvody.

Jak to řešit?

 

  1. Pravidelné vyplácení mzdy: Pokud si začnete pravidelně vyplácet mzdu, může to pomoci. Banky obvykle chtějí vidět minimálně šest měsíců pravidelného příjmu.

 

      2 .Využití firemního zisku: Další možností je prokázání bonity na základě firemního zisku. To ale vyžaduje důkladnou  dokumentaci a často spolupráci s hypotečním specialistou, který ví, jak správně prezentovat finanční výkazy.

 

Pokud potřebujete pomoc s přípravou potřebných dokumentů, neváhejte využít můj kontaktní formulář a domluvme si konzultaci.

2. Zaměstnání rodinných příslušníků

 

Jednou z možností, jak zvýšit rodinný příjem a tím i bonitu, je zaměstnání rodinných příslušníků ve vaší firmě. Může jít o manželku, děti nebo jiné blízké příbuzné. Banky však požadují, aby byl takový příjem vyplácen po dobu minimálně šesti měsíců. Je důležité, aby firma měla dostatečnou ekonomiku a aby nebylo patrné, že se jedná o účelové vyplácení.

Co na to banky?

 

  1. Důkaz o dlouhodobém zaměstnání: Banky chtějí vidět, že zaměstnání rodinných příslušníků není jen krátkodobé opatření pro získání hypotéky.
  2. Kvalitní finanční výkazy: Firma musí mít kvalitní finanční výkazy, které dokazují, že si může dovolit vyplácet mzdy zaměstnancům.

Máte-li zájem o podrobnější konzultaci na toto téma, kontaktujte mě pomocí kontaktního formuláře.

3. Kombinace více zdrojů příjmů

 

Pokud máte více zdrojů příjmů, například z živnosti nebo pronájmu nemovitostí, je možné je kombinovat. Banky budou chtít vidět daňová přiznání za poslední jeden až dva roky a budou hodnotit celkovou bonitu.

Jak na to?

 

  1. Dokumentace všech příjmů: Musíte být schopni doložit všechny své příjmy. To zahrnuje daňová přiznání, výpisy z účtů a další relevantní dokumenty.
  2. Spolupráce s hypotečním specialistou: Hypoteční specialista vám může pomoci s dokumentací a prezentací vašich příjmů bance.

 

Pokud potřebujete poradit s kombinací více zdrojů příjmů, vyplňte kontaktní formulář a domluvme si konzultaci.

Časté otázky klientů

 

  1. Jaké dokumenty bude banka chtít vidět?
    • Daňová přiznání firmy za poslední rok nebo dva
    • Výsledovky a rozvahy v plném rozsahu
    • Potvrzení o podání daňového přiznání
    • Potvrzení o zaplacení daně z příjmů firmy
    • Bezdluhnost vůči finančnímu úřadu
  2. Jak banka hodnotí ekonomiku firmy?
    • Banky sledují obrat, vlastní kapitál, zadlužení a výsledek hospodaření po zdanění. Výsledek hospodaření po zdanění je klíčový pro výpočet akceptovatelného měsíčního příjmu.
  3. Jak postupovat, pokud si vyplácím vysoký příjem poslední tři měsíce?
    • Banka bude chtít vidět minimálně šest měsíců vyplacené mzdy a bude hodnotit celkovou ekonomiku firmy.
  4. Jak postupovat při kombinaci příjmů?
    • Kombinace více zdrojů příjmů může být složitá. Hypoteční specialista vám může pomoci najít nejlepší způsob, jak prezentovat vaše příjmy bance.

Závěr

 

Pokud jste majitel nebo spolumajitel s.r.o. a chcete získat hypotéku, je nejlepší obrátit se na hypotečního specialistu, který vám pomůže projít celým procesem a zvýšit šance na úspěch. Hypotéka pro podnikatele může být složitá, ale s odbornou pomocí je možné najít řešení.

 

Pro více informací nebo konzultaci mě můžete kontaktovat na emailu marian@mariandrgo.cz nebo telefonním čísle 731 757 596. Nebo můžete rovnou vyplnit kontaktní formulář na konci této stránky.

 

Děkuji za pozornost a přeji úspěšný den.

Marian Drgo Hypoteční specialista pro Prahu a Českou republiku